Jak na rohlíky už víte, prostě vezmete váš oblíbený recept, nebo sáhnete po nějakém jiném. Trošku je problém s časem. Buď nemáte programovatelnou pekárnu anebo nevíte, kdy vlastně ráno budete vstávat nebo obojí. A čekat ráno na vykynutí těsta, to je k nevydržení. Rodina zemře hladem nebo se nají něčím jiným a rohlíky už nechce.
Tak zkuste kynutí v ledničce! Večer zaděláte normální kynuté těsto, mísu přetáhněte potravinářskou folii a šupněte ji do ledničky. Nebojte, nezbláznila jsem se. Těsto přes noc krásně nakyne, ráno ho vyndáte, prohnětete a necháte ohřát na pokojovou teplotu a už pokračujete obvyklým způsobem.a motáte rohlíky.

- půl kostky droždí (nebo dvě lžičky sušeného).
- 1 lžičku cukru krupice
- 300 ml polotučného mléka
- 1 lžičku soli
- 500 gramů hladké mouky
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce oleje (rozpuštěného másla)
- na posypání podle chuti sezamové semínko, mák, kmín, papriku nebo hrubou mořskou sůl
nebo zkuste konzumní rohlíky z blogu Co nového na kopci.