Ranní rohlíky

Jak na rohlíky už víte, prostě vezmete váš oblíbený recept, nebo sáhnete po nějakém  jiném. Trošku je problém s časem. Buď nemáte programovatelnou pekárnu anebo nevíte, kdy vlastně ráno budete vstávat nebo obojí. A čekat ráno na vykynutí těsta, to je k nevydržení. Rodina zemře hladem nebo se nají něčím jiným a rohlíky už nechce.

Tak zkuste kynutí v ledničce! Večer zaděláte normální kynuté těsto, mísu přetáhněte potravinářskou folii a šupněte ji do ledničky. Nebojte, nezbláznila jsem se. Těsto přes noc krásně nakyne, ráno ho vyndáte, prohnětete a necháte ohřát na pokojovou teplotu a už  pokračujete obvyklým způsobem.a motáte rohlíky.

rohlíčky

  • půl kostky droždí (nebo dvě lžičky sušeného).
  • 1 lžičku cukru krupice
  • 300 ml polotučného mléka
  • 1 lžičku soli
  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 celé vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce oleje (rozpuštěného másla)
  • na posypání podle chuti sezamové semínko, mák, kmín, papriku nebo hrubou mořskou sůl

nebo zkuste konzumní rohlíky z  blogu Co nového na kopci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *