Maminčiny nudle

Maminčiny nudle jsou těstoviny s drůbežími játry. Můžete je buď servírovat jako samostatné jídlo nebo, pro jedlíky, jako přílohu třeba k pečenému kuřeti.

IMG_7054

  1. nudle – uděláte si nebo koupíte, ideálně fettuccine a uvaříte
  2. játra – nakrájíte na drobno, opepříte, okmínujete a opečete na pánvi, na závěr osolíte
  3. hotové těstoviny přihodíte k játrům a promícháte a posypete petrželkou

Další varianty

  • před játry ještě opečete plátky žampionů, vyndáte a před koncem zase vrátíte nebo klidně zašpiňte dvě pánve
  • někam zakomponujte slaninu či špek, uděláte na nich rovnou játra, pokud je tučnější, nebo přidáte ke skoro hotovým játrům, pokud je libovější
  • pórek nebo jarní cibulka jídlu také sluší, buď udělat s játry nebo posypat jenom syrovou nahoře
  • další možnosti si už určitě vymyslíte sami

U nás byly těstoviny domácí, játra kuřecí, žampiony čerstvé a schwarzwaldská šunka jen trošku, tak na ovonění. A taky salát a domácí citrónovo-mátová limonáda.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *