Snad mi to zdejší přesila odpustí, ale zase houby. Ty nádherné žampiony portobello jsem prostě na pultě nechat nemohla.
Na 2 burgery
- 2x velký žampion portobello
- česnek, olivový olej, hrubá sůl
- 2 housky/ciabatty/bulky …
- majonéza + hořčice + pár kapek citrónu
- rukola nebo něco podobně zeleného
- červená cibule
- balkánský sýr
Žampion hezky pomatláte olejem s česnek a posypete hrubou solí. A už grilujete třeba na pánvi.
Mezitím rozmícháte majonézu s hořčicí, nakrájíte cibuli a třeba nastrouháte sýr. Housky rozkrojíte na půl a spodní díl dáte také lehce opéct na pánvi.
Opečenou stranu potřete majonézou s hořčicí, na to trochu rukoly, žampion, sýr a cibule. Pak přiklopit druhou půlkou housky a už je hotovo.
PS. Tohle se dá zvládnout, i když pro své masožravce budete dělat burgery masové 🙂