Fakt jsem měla žampionů hodně a tak byly ještě jednou.
Na dno zapékací misky vymazané sádlem přišla půlka cibule nahrubo. Na ni pak nakrájené žampiony na zhruba čtvrtky. A klasika – osolit, opepřit, pokmínovat a přihodit svazek bylinek (šalvěj, tymián, saturejka) a v troubě na 200° si vše pobylo zhruba 20 minut.
Mezitím jsem ve šlehačce rozmíchala lžičku hořčice (pokud nechcete nakyslou omáčku, tak vynechejte), lžíci hladké mouky (s tou to nepřežeňte!) a můžete kousek Masoxu (maximálně půlku). Upečené bylinky jsem na žampiony promnula a vše zalila šlehačkou. A v troubě dostaly ještě 10 minut. Dnes k nim byl „jen“ domácí chleba.
Pro masožravce by se klidně i kousek masa hodil. Opečené brambory taky neuškodí.
Tohle celé není z mé hlavy, ale od Šárky z Dolce Vita. Ze stejného webu doporučuji ještě tuhle jednoduchou dobrotu.