Smetanové žampiony

Fakt jsem měla žampionů hodně a tak byly ještě jednou.

Na dno zapékací misky vymazané sádlem přišla půlka cibule nahrubo. Na ni pak nakrájené žampiony na zhruba čtvrtky. A klasika – osolit, opepřit, pokmínovat a přihodit svazek bylinek (šalvěj, tymián, saturejka) a v troubě na 200° si vše pobylo zhruba 20 minut.

image14

Mezitím jsem ve šlehačce rozmíchala lžičku hořčice (pokud nechcete nakyslou omáčku, tak vynechejte), lžíci hladké mouky (s tou to nepřežeňte!) a můžete kousek Masoxu (maximálně půlku). Upečené bylinky jsem na žampiony  promnula a vše zalila šlehačkou. A v troubě dostaly ještě 10 minut.  Dnes k nim byl „jen“ domácí chleba.

Pro masožravce by se klidně i kousek masa hodil. Opečené brambory taky neuškodí.

Tohle celé není z mé hlavy, ale od Šárky z Dolce Vita. Ze stejného webu doporučuji ještě tuhle jednoduchou dobrotu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *