Plněné žampiony na bramborách

  • žampiony
  • slanina/špek
  • Gorgonzola/Niva
  • brambory (sůl, kmín)
  • troška smetany

Začnete přípravou brambory. Ty nakrájíte na dílky a dáte vařit do poloměkka se solí a kmínem. To bude časově tak akorát, než připravíte zbytek.

Pak vezmete kopec žampionů, zbavíte je nožiček a oloupete.

Na pánvi necháte zeskolovatět kostičky slaniny nebo špeku a na ně vrhnete posekané nožičky a necháte změknout. Pak mírně podlijete smetanou a přidáte rozdrobený sýr a mícháte a mícháte, až se sýr rozpustí a získáte hustší „omáčku“. Tou naplníte žampiony a pokud jste marnotratní, tak nahoru ještě vmáčknete kousek sýra v celku.

Na dno zapékací misky cáknete olivový olej a nasypete skoro uvařené brambory (můžete trošku okořenit). A na ně naskládáte připravené žampiony a vše putuje na 15 minut do trouby. Mezitím nachystáte salát a už se nese na stůl.

zampion2

Každý si bere žampiony a brambory a polévá je tou skvělou šťávou, co je na dně pekáčku.

zampion1

Ano, četli jste správně, žampiony jsem už nijak nekořenila, ani nesolila. Gorgonzola a špek jídlo ochutily dostatečně.

 

 

 

 

1 komentář u „Plněné žampiony na bramborách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *