Kachní prsa po čínsku

Od rána jsem přemýšlela, co s masem, které jsem večer vytáhla z ledničky, udělám, když se mi nechce jít nic nakoupit. Nakonec to dopadlo zcela luxusně, i když opět to byla improvizace za pochodu.

Prsům jsem ráno nařízla klasicky kůži na kostičky, osolit, opeřit, koření 5 vůní a nechala je dál odpočívat.

Pak jsem našla nějakou zeleninu. V ledničce byla mrkve, cuketa, čerstvý česnek, poslední fefronka a kousek květáku. Tak jsem ze všeho udělala tenké nudličky, popř. malinké růžičky. Ve špajzu, když jsem šla pro rýži, na mne koukl pytel čínských nudlí a bylo jasno.

Ještě jsem si nachystala zálivku na nudle – sojovka, aby to byla „čína“, trochu piri-piri, aby to pálilo, trocha medu, aby to bylo sladké a trochu vinného octa, aby to bylo kyselé. Poměr si určitě přizpůsobíte své chuti.

cina2

A pak přišla závěrečná fáze, kdy se dělá vše najednou. Prsa na pánvi, nejdřív prudce a kůží dolů, aby se vypekl tuk (ten odstraňovat), pak pomaleji z druhé strany. Vedle se vaří nudle dle návodu, na mém bylo 15 minut a fakt to chtělo. Na woku se dělá krátce zelenina, aby byla hotová a zůstala přitom křupavá. Tu jsem pak dala bokem a na woku dala smažit nudle. Do těch se dá přidat i trocha odebraného kachního sádla, pak se do nich vrátí zelenina a zalijí se zálivou. A v tom okamžiku by měla být hotová prsa a už se nese na stůl.

Měla by být. Ta dnešní byla krvavá až moc, tak jsem je honem nakrájela na plátky a nechala rychle dodělat. Možná jsme je měla nakrájet hned.

cina1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *