Jogurtový králík

Přistoupila jsem k redukci obsahu mrazáku a došlo na králíka. Největší problém byl, nechat ho rozmrznout včas, zbytek už byl snadný.

Takže králíka den předem naporcovat, osolit, opepřit. Smíchat 2 jogurty, 2 lžíce hořčice (dala jsem jednu plnotučné a jednu dijonské) a něco rozmačkaných česneků dle rodinných zvyklostí a chutí. A touhle marinádou důkladně porce obalit, vše naskládat do pekáčku a králíkovi popřát dobrou noc v chladu.

Druhý den se celý pekáček jen dá do trouby a upeče do měkka. A hotovo!

Příloha byl mohly být opečené brambory, my jsem zvolili 1x rýži a 1x rychlý mangold.

Listy mangoldu jsem nechala chvilku povařit a pak pokračování jako baby špenát – na pánev  máslo a česnek a /nebo cibule, přidat zelené, osolit, opepřit  a na závěr troška smetany. Celá úprava na pánvi trvá 3 minuty.

kralik2 kralik3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *