Maso s houbovou rýží

„Dal bych si nějaké pečené maso s rýží. Šlo by to?“
„Jasně, že šlo“

maso

  • plátky krkovičky – naklepat, osolit, opepřit

marináda

  • olej – dala jsem řepkový, lisovaný za studena
  • 2 stroužky česneku
  • lžičku dijonské hořčice
  • čerstvý rozmarýn

Maso jsem napatlala marinádou, navrstvila na sebe a přes noc se marinovalo v lednici. Druhý den už jen trošku podlít vodu a upéct, jak jste zvyklí. Většinu času jsme pekla pod alobalem, na  pro lepší barvu na závěr už bez něj.

příloha

  • rýže
  • houby – byly na mrazáku, předem lehce podušené
  • hrášek

Rýži jsem  chvíli honila na pánvi v rozpáleném oleji, pak jsem přidala důkladně rozmrzlé houby a hrášek. A pak už je osolit, vodu, přiklopit a počkat 12 minut.

maso

A ještě za včas vyfotit, což se mi moc nepovedlo. Na mém talíři byla k obědu jen rýže, posypaná pecorinem. A taky jsem si pošmákla 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *