„Dal bych si nějaké pečené maso s rýží. Šlo by to?“
„Jasně, že šlo“
maso
- plátky krkovičky – naklepat, osolit, opepřit
marináda
- olej – dala jsem řepkový, lisovaný za studena
- 2 stroužky česneku
- lžičku dijonské hořčice
- čerstvý rozmarýn
Maso jsem napatlala marinádou, navrstvila na sebe a přes noc se marinovalo v lednici. Druhý den už jen trošku podlít vodu a upéct, jak jste zvyklí. Většinu času jsme pekla pod alobalem, na pro lepší barvu na závěr už bez něj.
příloha
- rýže
- houby – byly na mrazáku, předem lehce podušené
- hrášek
Rýži jsem chvíli honila na pánvi v rozpáleném oleji, pak jsem přidala důkladně rozmrzlé houby a hrášek. A pak už je osolit, vodu, přiklopit a počkat 12 minut.
A ještě za včas vyfotit, což se mi moc nepovedlo. Na mém talíři byla k obědu jen rýže, posypaná pecorinem. A taky jsem si pošmákla 🙂