Aglio olio

Zas tu máme adventní čas, kdy trouba má posvícení a hospodyňky nevědí, kam skočit dřív. Do toho se v poledne rodina dožaduje oběda, a tak přicházejí na řadu co nejjednodušší recepty.

Jeden, v naší rodině oblíbený, vám nabízím. Dokonce i naši masožrouti ho mají rádi.

Ve „wokaté“ pánvi rozehřejeme olivový olej. Necháme na něm zesklovatět na plátky nakrájený časnek z 1a 1/2 paličky. Nasypeme špagety uvařené na skus a promícháme. Na talíři posypeme parmazánem nebo podobným sýrem. (Cihlou tohle jídlo vážně nekazte:;-)

V původním receptu se objevuje chilli paprička, ale my tolik ostrého nemusíme. Dávám přednost bazalce, která je samozřejmě nejlepší čerstvá. Ale i ta sušená dodá chuť a vůni.

image

image

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *