U nás teda dršťkovka „jede“ a nikdo si ji neoškliví, ale tentokrát došlo na hlívu ústřičnou. Manžel donesl dva velké trsy a bylo třeba je nějak zlikvidovat. Asi každý má nějaký osvědčený recept, na který přísahá a ten můj je následující.
- na sádle zpěnit cibuli a pak tím prohnat huby, osolit a okmínovat a ony se smrsknou
- na dně si udělat kousek místa, sádlo či olej rozpálit a nasypat papriku, aby polívka měla správnou barvu a rychle zamíchat, aby nezhořkla
- zaprášit moukou,chvíli míchat a zalít vodou
- u nás se přidávají i brambory
- uvařit do měkka
- dokořenit dle chuti a zyvklostí
- na konec česnek a majoránka
- na přikousnutí domácí chleba, tentokrát se semínky slunečnice a tykve
- ale proč to píšu, vy to znáte 😀
Bylo to úžasné, nic nezbylo. Prima recept, rychlý a chutný. Díky.
Hlavně, když chutnalo zeťákovi 🙂
Radost na mé straně.