Nepečený „oreo“ dort

Neměla nakoupeno na pečený „čisekake“, a protože u nejbližších Vietnamců a ani v blízkém okolí, patřičné ingredience nekoupím,  tak jsem se na poslední chvíli rozhodla udělat aspoň nepečenou náhražku. A právě u Vietnamců jsem na něj koupila Oreo, protože v reklamě říkají, že lepší sušenky nejsou a hlavně jsem před pár dny viděla recept na korpus právě z nich.

Nemaje stroj zvaný foodprocesor, jsem je ještě v pytlíku pečlivě roztloukla paličkou na maso a pak jsem je pro jistotu ještě prohnala mixérem. Kdybych tloukla pečlivěji, tak jsem mixér ani nepotřebovala. Pak jsem k té čokoládové strouhánce přidala rozpuštěné máslo, mokrýma rukama jsem hmotu natlačila do formy a dala vše ztuhnout do ledničky. (Pozn. v originálním receptu pečlivě oškrabávala tu náplň z každé sušenky a pak ji zase přidávala do krému. Blázen!)

Nahoru jsem zvolila svou oblíbenou směs 1 šlehačka + 1 mascarpone + 2 lžíce cukru a vyšlehat do tuha. Geniální dobrota! Na závěr jsem ještě zašlehala rozpuštěnou asi 86% čokoládu (pořád ji někdo dostává jako dárek, ale nikdo ji nejí). A úplně nahoru jsem nasypala nějaké borůvky (nic jiného v lednici taky nebylo) a pocákala ještě trošku čokoládou. Na chvíli ještě do lednice a je hotovo!

Cheescake to fakt nebyl, ale nezbyl ani kousek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *